Maränger
Kategori: Allmänt
Jag gjorde de godaste marängerna någonsin för ett tag sedan, här har ni receptet!
60 små.
Ingredienser
Ingredienser
- 3 st Äggvitor
- 2 dl Strösocker
- 1 krm Ättika
- Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken.
- Vispa kraftigt med elvisp tills det blir ett fast skum. Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.
- Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.
- Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek.
- Tips! Färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger.