Hallonmakroner
Kategori: Småkakor
Tänkte dela med mig av det hittills bästa receptet jag använt till makroner, dessa är med hallonfyllning och de är otroligt goda! Bli inte ledsen om det inte blir bra på första försöket dock, för mig tog det iallafall tre försök innan de blev bra!

Kakan
- 125 g mald mandel
- 4 dl florsocker
- 3 st äggvitor
- 1/2 dl strösocker
- 1 msk mosade hallon
- Några droppar röd hushållsfärg
Smörkräm
- 100 g Rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl Florsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 st Äggula
- 2 g Hallon
- Några droppar röd hushållsfärg
Såhär gör du:
- Blanda florsocker och mandel.
- Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet
- Tillsätt hallon och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
- Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.
- Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
- Vispa ner äggulan och hallonmoset.
- Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften.
- Förvara i kylskåp.