Hemgjord glass
Kategori: Allmänt
Nu när sommarvärmen plötsligt är här igen tänkte jag tipsa om något gott att svalka sig med. Den hemgjorda glassen är ungefär 10000gånger godare än köpt om man följer ett bra recept, och det bästa med just det här receptet är att man inte behöver någon glassmaskin, utan bara kan frysa in direkt i formen!
Jag har valt en som är smaksatt med hallon, men självklart kan man smaksätta med nästan allt! Lakrits, choklad, nötter, marshmallows, kolasås, nougat, jordgubbar, blåbär, bara fantasin sätter gränserna!
Du behöver:
5dl vispgrädde
5dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 1/2 dl frysta hallon
Gör såhär:
1. Vispa grädden tills den är fluffig.
2. Rör ner den kondenserade mjölken, se till att det är väl blandat.
3. Rör ner hallonen i smeten.
4. Häll smeten i en form som rymmer ca 1 1/2 liter, täck formen med aliminium eller plast och ställ in i frysen tills den är helt fryst. Detta tar ungefär 6 timmar. Ställ fram glassen en stund innan servering och njut!